Tafeltennisvereniging 
Reeuwijk

Al 40 jaar dé  tafeltennis-
vereniging in Bodegraven, 
Boskoop 
en Reeuwijk

Gehaktballentroernooi 2019

20 enthousiaste lekkerbekken stonden aan de start van het tweede GehaktballenToernooi van TTV Reeuwijk. Een aantal van hen deed ook mee aan de tweede competitie van deze avond, de strijd om de beste gehaktbal.


Klik op de foto voor het Insta-verslagVerdeeld over 4 poules van 5 spelers ging het hoofdtoernooi van start. Normaliter wordt altijd rekening gehouden bij een verenigingstoernooi met het klasseverschil of met de ELO-rating. Nu was het anders aangepakt. Alle verschillen tussen de spelers werden teniet gedaan door iedereen te laten spelen met de “verkeerde hand”. Voor de meeste deelnemers was dat even shocking en het eerste gemopper was niet van de lucht. In korte wedstrijden werd er toch begonnen en al snel nam het fanatisme het over van de eerste scepsis. Ondertussen werden de eerste gehaktballen warm gemaakt en kwam de sfeer er goed in. Nadat alle spelers 5 wedstrijden hadden gespeeld bleken Jan P., Cees, Dennis en Marco al hun partijen gewonnen te hebben en naar de halve finale te gaan. Speciale vermelding verdient evenwel Gerard, die met een ongekend verschil 3 van zijn wedstrijden won. Met een saldo van 92 kon hij dan ook zeer tevreden terugkijken op zijn toernooi.

Daarmee was overigens zijn aandeel in de avond nog niet voorbij. In zijn tijd als voorzitter heeft Gerard de slagersgehaktbal bij TTV Reeuwijk geïntroduceerd en was daarmee indirect de aanleiding voor dit culinaire toernooi. Had Gerard de bal niet binnengebracht, dan hadden Cees, Aad, Dennis en Marco nooit geweten dat lekker samen gaat met gezellig… Maar, dat is weer een heel ander verhaal.

Tussen de poulefase en de halve finales vond de jurering van de ingezonden gehaktballen plaats. Er waren bierballen, Mexicaanse ballen, Thaise ballen, Mosterballen, Oma’s ballen enz… Afijn, Gerard mocht om historische redenen niet ontbreken in de jury en ook voorzitter Johan liet zich als een ware André van Duin bij Heel Reeuwijk Bakt zien. Vooral het commentaar bij de prijsuitreiking was fenomenaal (hard, pittig, iets te donker,iets zacht, wel veel inhoud, vega?, mooi van kleur en structuur, klein goud, maar dat mocht dan ook wel na zo een serieuze taakopvatting.

Uiteindelijk bleek de gehaktbal van Marco als beste uit de bus te komen…. Maar Marco was sowieso goed op dreef, want ook in de finale van het “verkeerde hand toernooi” bleek hij te sterk voor Cees door met 33-25 te winnen.

Al met al weer een toernooi dat letterlijk bij iedereen in goede smaak viel!


André Clubkampioen 2018

Twee avonden werd er gespeeld voor de felbegeerde titel clubkampioen van Tafeltennisvereniging Reeuwijk en bijbehorende wisselbeker. De opkomst was groot en er werden veel mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Verdeeld over 3 poules, ingedeeld op basis van de NTTB rating, werden best of five wedstrijden gespeeld. Door de grote opkomst was de prijsuitreiking aan het einde van de tweede avond later dan gepland, maar het was een mooi toernooi waarin veel verrassende wedstrijden zijn gespeeld. De finale wedstijd werd gespeeld door titelverdediger Cees Voordouw en André van der Laan. Op overtuigende wijze wist André de wedstrijd te winnen en is daarmee de nieuwe clubkampioen!