Tafeltennisvereniging 
Reeuwijk

Al 40 jaar dé  tafeltennis-
vereniging in Bodegraven, 
Boskoop 
en Reeuwijk

Voorjaarscompetitie - Programma

Zo goed als de eerste competitieronde verliep.....

Voor Team 1 was het tegen VVV 2 uit Leidschendam een vervelende avond.  De Reeuwijkers kwamen er niet aan te pas. Alleen Dennis wist er nog 4e en 5e games uit te peuteren en natuurlijk werd de dubbel gewonnen... ook in 5en. Uitslag: 1-9.

In Zoetermeer speelde Reeuwijk 2 een zware wedstrijd tegen Taverzo 8. De gastheren trokken relatief eenvoudig aan het langste eind en konden alleen moeilijk vat krijgen op Remco. Uitslag: 8-2.

Reeuwijk 3 reisde af  naar Alphen om het op te nemen tegen ATTC Evo-Repro 3. Voor Michiel en Jaap was het een zware avond, maar Bas liet zich de kaas niet van het brood eten. Twee partijen in zijn tas en de laatste in 5 games onderuit.

Onder de bezielende leiding van Jeroen hield Reeuwijk 4 de overwinning thuis. Ben en Arnold droegen ook hun steentje bij aan de 6-4 overwinning.

Theo, John en Dick lieten met Team 5 tegen de buren uit Waddinxveen hun tanden zien. De dubbel was voor Kwiek, maar dat deed aan de 8-2 overwinning niets af.


Ondertussen bij de Duo's

Bij de duo's speelde team 1 Smash KC van de tafel. Dat doet de 5-0 eindstand tenminste vermoeden. Maar 2 partijen in 5 games en 2 in 4 games laten zien dat Jan en Johan het niet cadeau kregen. De bijdrage van Theo in de dubbel was dan ook zeker welkom.

Reeuwijk 2 leek kansloos tegen Rijnsoever, maar Caroline liet zien waar Reeuwijk toe in staat is en als ook Anita zichzelf weer heeft uitgevonden, dan kan het een mooie competitie worden voor duo 2. 


Invalregels en ELO rating

De vraag wie mag wie vervangen komt best vaak voor. Hieronder een uitleg. Vuistregel is dat:

- je niet mag invallen in een klasse lager.

- je wel mag invallen in dezelfde klasse of een klasse hoger als je ELO rating maar niet 200 punten meer is dan de spelers bij wie je mee gaat doen. 


Voor een gedetailleerde uitleg kun je terecht in hoofdstuk 13 van het Competitieboek NTTB West nj 2019 en dan meer speciffiek op pagina 7 en 8.